top of page
Siblings in White

Pediatri

ph-4.jpg
ACETAMOL prima infanzia 100mg/ml (Paracetamol)

Doza që duhet të administrohet çdo 6 orë. 

KUJDES! Kurrë mos kaloni 6 doza në 24 orë

cefaks-125-mg-600x600.png
CEFAKS 125mg/5 ml (Cefuroxime)

Grupi farmakoterapeutik: Cefalosporin gjenerata II.

10 mg/kg peshë në shumicën e infeksioneve.

15 mg/kg peshë për otitin e mesëm dhe infeksione të rënda

CEFAKS 250mg/5 ml (Cefuroxime)
cefaks-125-mg-600x600.png

Grupi farmakoterapeutik: Cefalosporin gjenerata II.

10 mg/kg peshë në shumicën e infeksioneve.

15 mg/kg peshë për otitin e mesëm dhe infeksione të rënda

AMOKLAVIN - BID 400-57 mg /5 ml ( Amoksicilin + Acid Klavulanik)

Grupi farmakoterapeutik: Inhibitor të beta-laktamaz.

Fëmijët e moshës midis 2 - 6 vjeç (13-21 kg):

2.5 ml dy herë në ditë jepet për infeksione të lehta/moderuara

5 ml dy herë në ditë jepet për infeksionet më të rënda

Fëmijët e moshës midis 7-12 vjeç (22-40 kg):

5 ml dy herë në ditë jepet për infeksione të lehta/moderuara

10 ml dy herë në ditë jepet për infeksionet më të rënda

amoklavin-bid1.jpg
FIXEF 100 mg/5 ml (Cefixime)
ph-3.jpg

Grupi farmakoterapeutik: Cefalosporin gjenerata e III.

Doza e rekomanduar 8 mg/kg peshë

bottom of page