top of page
image_N8W6HPF.jpeg

Okulistikë

ZARİDİNEX 0.3 % (Ofloxacin)

Grupi farmakoterapeutik: Kinolone

Përdorimi:

ZARİDİNEX është i indikuar për trajtimin e infeksioneve si; konjuktiviteve, ulcera të kornesë të infektuar, blefaritis, tarsitis dhe bycave.

 

Doza e zakonshme është 1 ose 2 pika në syrin e prekur çdo 2 deri 4 orë për 2 ditët e para dhe pastaj 1-2 pika 4 herë në ditë që nga ajo kohë.

Hiqini lentet tuaja të kontaktit para se të përdorni ZARİDİNEX. Ju mund të vendosni lentet tuaja 15 minuta pas administrimit.

KUJDES! Normalisht ju nuk duhet të mbani lente kontakti ndërkohë që jeni duke u trajtuar me këtë bar. Megjithatë, mund të ketë situata ku përdorimi i lenteve të kontaktit është i pashmangshëm. Në këto situata hiqni lentet përpara se të përdorni ZARİDİNEX. Prisni të paktën 15 minuta pas përdorimit të pikave të syrit para se të vendosni lentet tuaja në sy.

Një konservues i ZARİDİNEX (benzalkonium klorid) mund të shkaktojë iritim të syve dhe njihet gjithashtu që zbardh lentet e  buta të kontaktit.

ph-13.jpg
ph-15.jpg
Ketoftil 0.5 mg / ml monodoze dhe multidoze

Ketoftil përdoret për të trajtuar inflamacionin alergjik akut dhe kronik (pranveror, atopik dhe të tjerë) të syve si:

  • konjuktiviti

  • keratokonjuktivit

 

Përdorimi:

Doza e rekomanduar është 1 pikë në qesen konjuktivale  2 ose më shumë herë në ditë.

KUJDES! Ketoftil multidoze përmban klorur benzalkonium

Ky bar përmban 1 mg benzalkonium chloride i vlefshëm me 0.1 mg/ml.

Benzalkonium chloride mund të absorbohet nga lentet e buta të kontatktit dhe mund të çojnë në ndryshimin e ngjyrës së tyre. Hiqni lentet e kontaktit para aplikimit dhe prisni të paktën 15 minuta para se t’i rivendosni.

Benzalkonium chloride mund të shkaktojë gjithashtu irritim të syve, sidomos kur keni sy të thatë ose vuani nga çrregullime të kornesë.

Vini re: Ketoftil monodoze nuk përmban klorur benzalkonium.

bottom of page